v.39

Vecka 39

Barnet:

Vid den här tiden brukar det vara lite lugnare i magen. Det är inte bara trångt, barnet sover mer då det tar på krafterna att växa och utvecklas. Dessutom samlar barnet energi inför kommande födsel. Sover du oroligt och vaknar ofta? Vila under dagen. Tänk tanken att det är en förberedelse för kommande amningsperiod där du kommer att nattamma flera gånger den första tiden. Du träffar din barnmorska varje vecka. Hon kontrollerar noga barnets läge och hur det sjunker ner i bäckenet.

Mamman:

Din kropp är snart redo att föda, livmoderhalsen mjukas upp och du vet vid det här laget hur en förlossning kan starta. Många kvinnor upplever att de inte riktigt känner igen sig under de här sista veckorna. Det är helt normalt om du känner dig labil och svänger mer i humöret. Kanske är du mer inåtvänd, blir lättare irriterad och upplever att du inte får någonting alls gjort. Andra får en plötslig ny energi och en lust att städa. Det är inte ovanligt att höggravida kvinnor sätter i gång med storstädning av huset, med ett storbak eller med att laga massor av mat inför kommande behov. Antagligen är det en drift vi bär med oss. Vi "boar" och ser om vårt hem som ett led i förberedelserna inför barnets ankomst.


Film. . .

Då åkte precis P och malin, vi har fikat och sedan kollade vi på film, handlade om  får som käka människorna typ , haha, hel knas film, äckligt med alla inälvor och så ju.

Nu kommer snart min älskling hem :)  Måste försöka komma på nått vi kan äta, handlade igår men ändå står de helt still om vad man ska göra för nått idag.  Nått förslag ?



Godmorgon

Vilken natt, Haft väldigt ont och sovit dåligt, Men vaknade för en stund sen och allt kändes bra förutom att ja bara var väldigt trött :) 

Väldigt fint väder ute ser det ut som, och jag som planerade att bara sitta hemma idag och kolla på film och ta de lugnt, Måste nog ta en liten promenad iallafall.. Säkert väldigt kallt men ändå skönt..

Får vi se om P kanske kommer förbi och äter lite lussebullar sen också, skulle vara trevligt de !

Nu ska jag fixa nån god och stor frukost, börjar bli väldigt hungrig nu..

Ännu en dag. .

Jaha då har det gått ännu en dag, och ingen liten bebis har tittat ut  idag heller.. H*n kanske har bestämt sig för att bli årets första bebis ?!   Eller årets sista kanske?! vem vet . .

Idag har det blivit en hel dag med älsklingen, först gick vi till tuna park och hämtade ut ett paket från Lindex, Hade beställt lite kläder till lillen för ovanlighetens skull.. Sen åkte vi till svea plan och skulle berätta lite om hur våran säng såg ut som vi köpte där ifrån, Var en del märken på den. men gick inte att göra nått just då och där så vi skulle komma tillbaka för att visa sängen, korten vi tagit räckte tydligen inte.. Men men, på nått sätt får de lösa det där, kan ju inte köpa en säng som de är märken på utan att fixa de.

Sen åkte vi och handlade på ica maxi, massa mat och lite prylar :) Så nu har vi ett tag till..

Älskar dig gubben<3 
Tänk att snart är vi en liten familj :) Vilken dag som helst kan det ju bli nu, bara 9 dagar kvar till beräknat och man hör ju en hel del som får tidigare fast de är först födda barnet så inte kan man lita på de som alla säger att man kommer gå över tiden, för det vet man ju aldrig. .

vad händer på nyår då?? :)


. . .

Hemma igen :) skönt, Sitter och kollar på smekmånaden som ja redan sett en eller fler gånger, men hade ingen film redo så fick bli den iallafall , verkar inte vara nått vettigare på tv nu, Ska nog snart gå och sova istället,lite ont i magen så skulle vara skönt, om man nu somnar iof..

Imorgon ska vi försöka hinna kolla lite möbler och fixa en skötväska innan vi ska åka och handla mat vid halv 4.
Kanske skulle bli en tripp till tuna park imorgon igen,idag hittade jag lite saker iallafall, blev tre par byxor till lillen,en body och två par strumpor, kände att vi behövde lite utökning i garderoben, haha, eller igentligen inte men söta var de.
sen fick det bli två linnen och en klänning till mig, + att jag fick en julklapp av Linnea :) det var två linnen de också så nu har ja en hel del nya linnen att välja på.

Nu ska jag kolla lite på filmen sen blir de att gå och sova.                

     Natti Natti


<3 <3 <3


10 dagar kvar

Hallå där..
Då var det bara 10 dagar kvar till beräknat, Nu kan man inte sluta räkna ner, Längtar så mycket efter vår lille sötnos.

Ska strax åka till Tuna park och se om man hittar nått skoj , Mor kommer strax och hämtar upp mig här hemma så ska vi gå en sväng där, sen får vi se om Linnea kansk ekommer dit  också :)  Vore kul att träffa dig också<3

Sen ska jag och Fredde hem till hans mormor&morfar när han slutat jobbet , ska bli trevligt det också.

Ser ut att vara jätte skönt ute idag, Sara och jag skulle ha gått ut på en promenad förut men så blev det inte, vet inte om man ändå hade nån lust till det idag :P Känner mig så slö, vet inte riktigt hur jag ska orka gå på Tuna park tills klockan 17.00, men ja borde väl överleva :)


27:e

Hela dagen hemma :) har bakat lussebullar idag, lite sent kanske men gott var det, så kom Mor & Far på besök, fikade och snacka skit .. Min syster var på bio så då passa de på att komma förbi.. sen låg jag i soffan en timme  innan det var dags att börja laga mat, skulle göra lasagne tills älsklingen kom hem, men allt gick bara så dåligt, först bränner ja ostsåsen så fick göra ny på matlagnings grädde istället för mjölk, för att jag tog den sista mjölken vi hade till gången innan,  sen hade jag glömt satt på ugnen då jag såhg att ja skulle ställa in maten för att få den klar precis tills  han kom hem och så att vi skulle hinna äta innan Sara,Kim och Alicia skulle komma på fika.
så satte på snabb uppvärmning , men glömde dock ställa om det när jag ställt in lasagnen så övre lagret blev stenhårt och lite för mörkt för att man ville äta det, haha, Glad att mina lussebullar blev bra iallafall, maten gick ju att äta så länge man tog bort de översta så mat fick vi i oss som tur var.

Jaa sen kom Sara,Kim och Alicia på besök :) Vi åt massa bullar och pratade lite om allt och inget :)

 Får se om lillen kommer imorgon då, har drömt flera gånger att vi får en liten pojke den 28:e december, ja tycker väl att han ska vänta lite till men vi får se när han bestämmer sig för att komma ut <3

                                                                                                                                                                                                  Fredde<3

Granen



Min & Freddes fina julgran. . .

Sorry !!

Nu var det länge sen, men har inte haft nån ork,tid eller lust att sitta vid datorn de sista dagarna.
men julafton har varit, Och det blev ingen bebis då iallafall :) Skönt för den lille krabaten de.
på julafton åkte vi med Johanna till Ärla på morgonen, Fredde & Jag hoppade av hos mina föräldrar och Johanna åkte vidare till sin mamma och firade jul där.
Vi började med att äta frukost, Gröt och allt som det brukar vara hos oss på julmorgonen :)
Sedan blev de att inte göra något alls fram till klockan två - tre nångång, Då hade Mormor,och mina morbröder kommit och det var dags för att äta igen, Julmat är ingen höjdare för min del men jansson ägg och skinka var kanon det .
Sedan öppnade vi julklappar, Fick presentkort,lotter,choklad,badlakan,och massa duschtvål & hudkräm, en parfym,muggar,en jätte fin tröja ,elvisp,mm.
Vi åkte med Freddes morfar till hans mor och där började vi med att dela julklappar för lille Oskar var ju så ivrig och ville öppna juklapparna :) Stackarn hade fått vänta på oss ett bra tag.
Där fick vi en overall,body,nalle och ett lamskin till lillen och en gryta,pengar,mm.
dagen efter åkte vi hem till Freddes pappa, Snacka skit och blev bjudna på jätte god mat :) sen blev de lite paket öppning där också, då vi fick två taklampor till hallen och ett helt set med kläder till lillen, jätte söta var de.

Igår gick jag och Linnea en sväng på stan, Usch inte är det kul att gå på mellandags rea ! Får ju stå i timmar i kö bara, man orka knappt titta på saker för att man visste att de ändå var jätte långa köer.
Men hon hittade iallafall ett par byxor. Vi gick nån timme sen åkte jag med min morbror till ärla, Vi skulle äta hos mormor och så skulle jag lämna lite julklappar till min bror och hans barn.
Kollade massa kort från att mamma och bröderna var små, kul att se så  gamla kort, sedan hitta vi en del från när vi barnbarn var små:)

Idag kanske mamma och min syster skulle komma förbi, Får väl se om de ringer snart och säger hur det blir, själv tänkta jag bara äta upp min frukost här sen baka bullar, har ju inte bakat lussebullar än så de ska ja göra idag, nu när alla saker ändå finns hemma till de. så får vi se om jag skulle umgås lite med Lina idag också.
Sen kanske jag och älskling ska gå på bio, har biobiljett som går ut i januari och ja har en känsla av att jag inte kommer gå på bio i januari,kommer nog ha mycket annat för mig då :) vet inte riktigt vad vi ska se men nått hittar vi nog på.

MysPys

Hos barnmorskan gick allt jätte bra:) Nu mår jag mycket bättre, den lille hade växt som h*n skulle och hjärtljuden var bra och så har ja känt sparkar och buffar flera gånger sen jag var hos barnmorskan idag, känns jätte bra, den lille krabaten sov väl, hon fick trycka ett bra tag innan vi fick en liten spark tillbaka. Shiit  !! Nu är vi snart  tre, en liten familj, då saknas bara vovven ;) haha.

Jaha då var det julafton imorgon , känns inte alls som det heller, tråkigt ! Allt har gått så jäkla fort, Förut så gick man och längtade i flera månader på julafton men nu är det annorlunda när man är lite äldre :P
Nästa år kommer det nog kännas mycket roligare och lite mer som jul ! Då har vi ju våran lille som vi måste göra det riktigt julmys för, massa julklappar och mycket julpynt, Om nu Fredde skulle gå med på julpyntet då vill säga ;)

Ne nu ska ja fortsätta äta glass och ha myspys här hemma,
GOD JUL på er alla.


Sömnbrist !!

Inatt har jag vaknat flera gånger, helt slut nu ju.Förstår inte varför, är kanske kroppen som börjar ställa om sig tills lillen kommer :P
Hur jag än ligger så är det obekvämt, när jag väl vaknat till så måste ja ligga vaken tills jag känner att lillen rör sig där inne, Som just nu brukar vara väldigt sällan, Hoppas på att det bara är för att det är väldigt ont om plats och inget annat,
Låg i sängen en halvtimme nu innan jag gick upp för att jag skulle känna en liten spark eller rörelse men  lyckades inte, Shiit va orolig man blir, ska se om det rör sig nått nu när jag strax ska äta, händer ju ganska ofta att h*n skickar iväg en knuff då :)  Sen ska jag till barnmorskan idag så det känns iallafall jätte bra, men ändå är man så nervös för vad hon ska säga. Men jag håller tummarna för att allt är jätte bra och det bara är jag som är för orolig !

Känns jobbigt att inte Fredde kan följa med den här gången, är en så dålig tid så det blir mitt i hans jobb och det kan vara svårt att komma där ifrån, Känns ju så mycket bättre när han är med<3




16 dagar

Hejsan
Bara 16 dagar kvar nu, Känns helt overkligt , allt har gått så fort, Känns som om jag nyss kollade på stickan och såg det där + : et .
Imorgon ska jag till barnmorskan igen och se hur det är med den lille :)

igår var jag på Ikea med Johanna, Fick med mig en hel del som vanligt när man åker dit, Skulle bara ha skötöverdrag men fick dock med mig en massa annat förutom det !
Blev två fina lampor,en barnstol,ett bord,ett jätte gulligt bäddset till lillen,ljus,leksak,och en del saker därpå.
Sen åkte vi förbi Nisses också, där hittade jag julklappar till min bror Sebastian,en till Selma och en till hunden Alfons:)

Idag har jag tvättat en hel del och bara suttit hemma och slöat, så skönt så. men ändå tråkigt utan sällskap, men strax kommer P hit och gör mig sällskap.

Bara två dagar kvar till julafton ?! Jag som inte har nån julkänsla alls !! Vill ha snö för det första ! Annars är det ingen jul,Får väl hoppas på att det kommer lite iallafall, även om det inte ser så ut just nu.

Nu måste jag äta upp och sen hämta det sista i tvättstugan !


kallt och blött

Usch vilket tråkigt väder det är, vi tog en promenad till Tuna park för att köpa lite julklappar, Kom dock inte hem med någon alls, fick med oss två par byxor till lillen bara .
Var väl skönt att gå dit men hem var inte lika kul, mörkt,kallt och blött, Kom precis innanför dörren och det blev ,mjukisbrallor och en filt sen satte ja mig här i soffan, ska strax börja laga mat, var bara tvugna att få upp värmen och slappna av lite först :)

På tv:n ser jag dessa jätte jätte söta pandor, ser verkligen ut som mjuka och goa nallebjörnar, så söta så..

Åhh vad jag blev sugen på ischoklad idag när jag hörde att Sara skulle baka julgodis  , mumms. Får försöka ta mig tid att prova på att göra det jag med, Aldrig gjort ischoklad eller knäck men kan ju alltid va kul att prova.

Inatt var nog den jobbigaste natten hittills, Vaknade hur många gånger som helst , av jobbiga äckliga drömmar, för att jag låg dåligt, och två gånger av att fredde snacka i sömnen ;) haha, och lika jobbigt att somna om igen varje gång, usch, så är helt slut nu, och inte blev det att sova nått idag på dagen heller bara gå och gå hela dagen.. Får väl försöka lägga mig skapligt ikväll istället..

Nu ska vi laga mat sen blir det nog att lägga sig och kolla film och mummsa godis :)

Byee

Hallå

Sitter här och äter paj som jag nyss gjort, den blev helt okej den.
Blev att umgås med Sara hela dagen idag då, Då inte hennes vän där hörde av sig och Heidi haft annat för sig under dagen , men får se om vi ses sen ist då:)
Är jätte trött nu så ska väl lägga mig och vila ett tag nu strax bara och hoppas på att det händer något sen så att man kan smita undan från städningen som egentligen måste göras, men känner ingen ork alls till de nu.


I magen verkar de vara fullt kalas, vet inte riktigt vad h*n firar men nått måste det vara så livligt som det är där inne:)
Kanske det är lugnt där ikväll sen när jag ska sova,men kan  aldrig tänka mig att ja skulle få somna utan problem ikväll.

Men det är bara att tänka possitivt, skönt att veta att det finns liv där inne :)





 


Bröd

Nu har jag vart duktig och bakat bröd också.  Luktar jätte gott här hemma nu :)  Mm, Sitter här och väntar på att de ska kallna lite så att  man kan ta och smaka de.

Hörde precis att min mor hade vart på min systers skolavslutning idag, skönt att ha lov kan jag tänka mig, kansk eman kan ta och försöka hitta på nått med henne nu nåndag när hon också kommer gå hemma , om hon inte kommer vara på fritids då iof, Är ju inte så ofta man hittar på saker med henne.

Hm, sitter här och är lite röksugen,men försvinner snart igen har ja lärt mig under dessa månader.
 Konstigt de, har ju hållt upp nu i 9 månader så fattar inte varför man ibland ändå får tillbaka suget, under den här tiden har jag fått de bara ett fåtal gånger men ändå, nu borde det väl ändå vara borta !
Hoppas verkligen att man kan hålla sig ifrån det sen när lillen kommit också.
Egentligen så borde det vara ännu lättare att hålla sig borta från rökningen då tycker man ju, det är ju precis lika farligt då om inte ännu värre för den lille.
Hoppas och ska verkligen stå på mig och kämpa för att låta bli de där cancerpinnarna !!
Finns ju inget possitivt med det !
Kämpa kämpa !!


Julbord

Ja det blev  julbord för min del idag, och det är ju inte direkt nån höjdar mat för min smak som sagt men blev glad då jag såg att det fanns janssons frestelse där så det tog jag en hel del utav, sen fick det bli ett ägg, och det var de som ja hittade som passa mig på de julbordet.
men när jag väl börjat äta av maten så kände jag en enorm smak av lök, tittade ner och då såg man till och med att det var en hel del lök i den. visst lök är ju jätte gott men just nu är min mage väldigt kräsen när det gäller lök, får jätte ont och det kan ta ett bra tag innan det går över så jag ville inte stoppa i mig mer av det eftersom ja nu lärt mig hur dåligt jag mår efter, så det fick bli smörgås istället, sedan till efterätt blev det såklart chokladpudding i år igen, och den var det absolut inget fel på, så god så.

Sen fick jag lite paket också:

Ett par skor till lillen av Evo, Jätte snällt av honom men tyvärr så var de ju rosa, Så får väl hoppas på att det blir en liten flicka då..  Men som jag inte tror att det blir, men då kanske Alicia kan få ta de ist :P Gulligt av honom att köpa present iallafall, Tack Tack..

Så fick jag en jäkla massa dukar, och en åkte vidare direkt en till Sara, en liten fin julklapp från mig, haha
mamma ska också få ett par stycken, känns som om att inte jag har så stor användning av de där "Snygga" dukarna.

Två par ljushållare och ett kort där jag kunde välja vad jag ville ha av 12 saker, det var bland annat två påslakan set,badlakan,några vaser,friluftset,sallads skål med några små skålar till, kaffekoppar med fat, och sen var det väl lite fler saker, Får se vad ja väljer där inte riktigt bestämt mig än, får se om det är nått som fredde kanske också vill ha :)

Sen fick jag ett kort från taxi kurir, vet inte om det nu var 50% på resorna eller vad det var, och det gällde fram till år 2010
så kanske man får användning av nångång iallafall. bra att ha när man väl ska åka taxi iallafall, som jag dock inte gör speciellt ofta just nu, blev en del förut då man skulle hem från krogen eller så sena kvällar då man inte ville gå men nu vetefan.

Gick hem till Sara ett tag och där bjöd hon på lussebullar, Mumms de, Så hjälpte hon mig lite med vad jag ska packa ner i bb-väskan. står ju olika överallt och man vill ju inte ha med massa onödig packning.

När jag kom hem så såg jag att jag har ett paket att hämta ut från posten, kan jag ta imorgon kanskde då Sara och jag skulle gå en promenad, Hoppas på att det är lite saker från Lundmyr kanske :)

Nu ska jag vila en stund fram tilld Älsklingen kommer hem och då blir det att äta potatismos och fiskpinnar igen :)


v.38

Vecka 38

<3 
Barnet:

Vikten är oftast mer än 3 kilo. Barnet räknas som fullgånget och många föderi den här veckan. Det är barnet själv som bestämmer när det är dags att födas. Forskning visar att graviditetslängden finns programmerad i arvsanlaget. Det är nedärvt från dig och din partner och har bestämts efter vad som är en normal graviditetslängd i just ert fall. Har du inte packat din bb-väska är det hög tid att du gör det. Låt den stå redo så att du inte behöver tänka på om du fått med dig allt när värkarna väl startar. Det är mycket barn i magen och moderkakan är mellan 20-25 cm i diameter. Den väger ungefär ett halvt kilo och det är av stor betydelse att den fungerar fullt ut.

Mamman:

Hos rökande mödrar ses ofta kalkinlagringar i moderkakan. Följden blir att den inte fungerar lika bra. Nu när barnet behöver extra mycket näring kan det hämma tillväxten och kanske leder det också till att barnet inte orkar med ett förlossningsarbete lika bra som den annars skulle ha gjort. Du kan känna hur barnet trycker och pressar nedåt mot underlivet. Många barn sjunker ännu djupare ner. Ditt bäcken är något vidgat och barnets skallben har förmågan att omforma sig för att passa in i förlossningskanalen. Det kan vara svårt att hitta bekväma ställningar att sitta och ligga i. Magen är hela tiden i vägen. Du väntar på det första riktiga tecknet på att förlossningen startar. Hur känns en värk, kan vattnet gå utan att jag märker det, vad gör jag om det startar med en blödning? Det är många frågor som din barnmorska alltid kan ge dig lugnande svar på.

 



Åhh , nu är det bara 20 dagar kvar tills lillen när beräknad att komma ut till oss.
Känns spännande, man går och tänker varje dag att " Nu kan de hända vilken dag som helst "
Så fort man känner nått så blir man nervös men ändå glad att de kanske är på G, hehe..

Nu ska jag hoppa in i duschen sen fixa och dona för att sedan gå till jobbet och äta julbord.


17:e December

Halloj !!
idag blev det en tripp till Tuna Park igen, blir ofta att man tar en promenad dit nu när man bor så pass nära, går på ca 20-30 min ..  Idag tog jag sällskap av Sara och henner bror Markus, och så lilla Alicia såklart :)
Åt lunch med Fredde sen blev de att bara gå och kolla runt lite, men idag var jag duktig och inhandla bara en amnings bh, Super skön en från Lindex !

När jag kom hem så blev det att tvätta,damsuga,skura golv och plocka lite här och var ,så en hel del har man ändå fått gjort idag ändå.

Imorgon ska jag till jobbet och hälsa på igen, vi ska äta julbord , själv går jag mer dit för att träffa folket inte för maten , Inte så mycket för de där med julmat.
förra året moffa jag ,Linnea & Markus en jääkla massa efterätt iallafall, mycket chokladpudding och grädde !

Åhh så glad för din skull Linnea, Äntligen kanske du har träffat den rätta ?!  <3 Får hoppas på det, jag håller tummarna för att det ska fortsätta gå så bra som det gör och att du ska må lika bra och vara lika glad som nu :)
Annars får han med mig att göra ..Tss ;-P

Nu ska jag ta mig nått att äta innan det är läggdags för min del
Natti !

Bebis

Här är en bild på lille magen i v, 36..
Bilden är inte speciellt bra men den får duga :P


Lundmyr



Åhh , I veckan kommer det mer saker från detta fantastiska märke "Lundmyr"
De har såå söta saker till den lille.
Här är lite saker jag köpt på mig än sålänge :)
super fina tycker jag !

Hemma

Igår blev det att ligga hemma hela dagen, Mådde inge vidare, men sen kändes det bättre, hade inte ont i halsen iallafall.
idag blir det också en dag hemma känner jag, Kan ju knappt andas, jobbigt, men inatt vaknade jag bara två gånger ,Överlycklig för de :)  
men idag känns de lika jobbigt och tråkigt igen, täppt i näsan som är extremt jobbigt tycker jag, Får snyta sig var och varannan minut.
vad ska man göra för att må bättre, såhär kan det inte vara länge till , Var såå länge sen ja va förskyld att ja minns inte att de brukar sitta i såhär länge, haha,
Nu har det gått två dagar och ja har suttit framför tv:n och kollat på "The Hills" på MTV ett antal timmar, är väl nån speciell helg då de bestämt sig för att visa ett antal avsnitt från det.
inte mycket annat att titta på om dagarna,men det här är ju hyffsat bra så de får duga.
Jag vill ju ut och gå lite, men har ingen ork alls, Igår fick det bli en promenad till ica och tillbaka hem efter att Fredde kommit hem från jobbet, Tror det är bra med lite frisk luft ,kändes bättre iallafall, Gäller väl antaglogen bara att klä på sig hyffsat så att man inte gör förskylningen värre.
Åhh, Härligt igår, Tog en varmt bad och allt kändes mycket bättre, men tråkigt nog så har jag en vana att jag inte kan ligga i badet speciellt länge, Blir bara för varmt och jobbigt tillslut, men det är jätte skönt för känns som om all rygg smärta försvinner när man kommer ner i de varma vattnet, Jätte skönt !


Mysigt det är ute med all snö, Hoppas att det blir snö på julafton detta år, vad tror ni?


..Graviditeten..
Nu är jag i V.36+4, det vill säga 36 fulla veckor har gått och 4 dagar
Nu är det bara 24 dagar kvar till det beräknade datumet, 7 Januari

Hos barnmorskan så var allt bra, var jätte nervös att det inte skulle ha växt som det skulle ,eller att barnet inte lagt sig i rätt läge "Huvudet neråt"  men vi fick se vår lille,de hade en äldre ultraljuds maskin där de skulle komma om barnet hade vänt sig och så att allt var bra, man såg vär si sådär på dessa bilder med tanke på att maskinen var äldre men man fick iallfall se:) och allt var bra med vår lille älskling och h*n låg som h*n skulle :)
skönt det annars gör de ett försök att vända barnet och har hört att det inte är speciellt kul & smärtfritt.
Skönt att höra att allt var bra och att h*n växte som h*n skulle ,
nu ska vi till barnmorskan närsta gång den 23 december


 


sjukling

Då var det min tur att bli förskyld då,idag när jag vaknade så hade jag jätte ont i halsen ,dundrande huvudvärk och täppt i näsan, inge kul alls,jag som hade mina planer inför idag, skulle hinna städa hela lägenheten,tvätta och ner på stan för att byta en overall och träffa Johanna, eftersom ja vaknade vid 11.00 helt död så blev det bara att slänga i en tvätt , damsuga lägenheten och byta sängkläder, det var väl de jag han av städningen, sen skulle jag äta, då fick det bli potatismos och fiskpinnar .Mums de. Sen sov jag en timme och efter det var det bara in i duschen och fixa till sig lite för att sedan åka på kalas hos Freddes mormor :) Då var jag lite piggare iallafall, efter lite mat , en sovstund och en dusch.

Får hoppas på att man mår bättre imorgon, vet inte om ja skulle äta gröt och ha lite myspys med Lina men änsålänge har hon inte hört av sig tråkigt nog, får väl se hur det blir med det, jag har ju sagt att jag inte tänker tjata så.
Skulle vara trevligt om jag nu mår bättre då vill säga :)

Som sagt ! Varför är det alltid jag som ja behöva höra av mig,  jag är så trött på att tjata på alla,att ja vill ses och ja försöker iallafall, vad är de för vänskap?! Nu vet man vilka som bryr sig och vilka det är som verkligen vill ses och som är riktiga vänner, Så tråkigt ! Finns de som jag saknar jätte jätte mycket, och som jag verkligen inte vill tappa kontakten med men tyvärr så är det ju så att man tröttnar på att vara den som alltid ska höra av sig, så nu har det visat sig att man istället inte ses eller hörs alls,på grund av att jag har tänkt till att det inte bara kan vara jag som ska försöka ,jätte tråkigt men sant !
Alla vet ju de att jag har nästan all tid i världen nu i all den långa väntan <3

Åhh vad jobbigt det kan vara på nätterna nu, vaknar hela tiden, det är sen jag fick höra att det var farligt/ inte bra att sova på rygg, jag som har gjort det under hela graviditeten fram tills nu, Sen ja hörde set om fråga barnmorskan om det.
att ingen har sagt det till mig innan.. Men kan också vara ganska mysigt att ligga och små prata och mys pysa med lillen , h*n verkar ha sina tider som h*n är vaken på också.har sett att klockan har vart lika ett par gånger då ja vaknat :)
Jobbigt att ligga på sidan också för då kä'nns det som om man mosar ner lillen i madrassen, h*n ligger och trycker ner i den, Skönt att det inte är långt kvar nu, Längtar såå tills vår lille krabat är här hos oss<3

Nä nu ska jag gå och sova så man kanske inte behöver sova bort halva dagen imorgon
Natti natti



                                                                                                                                         Älskar MIN Fredrik ,Du Betyder allt<3
                                                                                                                                   Alltid DIN

??



Så trött idag så ni anar inte, Haft ont i magen halva dagen också.Usch, bara velat ligga i sängen men så har det inte alls blivit. Börja dagen  med att gå upp kl,09.00 för att duscha o fixa, sen ner till tvättstugan kl 10.00, så kom Malin och P vid 11.00 , Vi fikade ock snacka skit, Trevligt att träffa er, Åh Malin var ju jätte länge sen man träffade.
Vi åkte och hämta upp Fredde på jobbet och sen blev det att äta på MAX idag igen, Känns som om de blitt för ofta nu den sista tiden, men gott är det fortfarande, När jag kom hem vid 14.00 så tänkte jag bara hänga upp lite tvätt sen sova, men så ringde mamma och fråga om jag skulle med till ÖB och Tuna park, Så ja traska över till Sara en stund och sen åkte jag och mamma till Öb, Hitta bara lite skit som vanligt, sen till Tuna och där blev det ett par byxor, Världens fulaste men också världens skönaste :)  Betala bara 104kr för de så de var det absolut värt . haha.
Skulle byta lillens overall men den fanns inga i den storleken jag skulle ha där så måste åka ner på stan imorgon antar jag, efter all städning som behövs göras här hemma.
Kanske blir att träffa Johanna ett tag också innan Jag och Fredde ska till hans mormor och fira henne.
Nu ska jag äta sen blir det tv en stund för att smälta maten och sen sova om det går med den här jäkla värken i magen,Fan va ska ja göra ?? Man vet ju inte heller om det är normalt eller om det kan va nått knas. Får helt enkelt hoppas på det bästa och har det inte blivit bättre tills imorgon så måste jag nog ringa barnmorskan och höra vad de säger, Fan de här kan ju inte vara normalt, ska det vara såhär tills det är dags så kommer jag nog bli sängliggandes och det vill jag absolut inte.



På gång. . .?!

Oj vad det har hänt mycket nu, Vi har äntligen köpt oss en spjälsäng, blev inte den vi kollat på från Ikea utan de fick bli en från barnens hus istället, så gulligt, vi har redan prov bäddat och de är jätte gulligt. Längtar till vår lilla älskling ska komma hem och få se allt fint vi pysslat fram till honom/henne :)
Nu har vi snart tvättat klart allt också, har bara en maskin kvar med kläder sen är det bara alla sängkläder och handukar kvar ,vi har en del saker till den lille nu, skönt att allt är klart

 Nu har jag redan börjat små kollat lite vad man ska packa ner i väskan som ska med när det är dags att åka in , shit vad alla säger olika, men får försöka tänka till själv och ta de som är viktigast bara, Fan,vissa verkar ju packa  med halva hemmet.
Känns som om det kan va bra att ha väskan packad och klar så att man inte glömmer något sen istället. Nu är det inte alls långt kvar, och de börjar kännas i kroppen, Man flåsar för minsta lilla steget man tar, ska inte tala om hur det är när man ska ta på sig skorna, haha, alltid samma problem, att komma upp ur soffan och sängen är jätte jobbigt, man får inte vara stressad nu inte.
Igår fick ja sån smärta att ja inte visste var ja skulle ta vägen, som tur var så höll det bara i sig i några sekunder men det kom tillbaka sen efter ett tag igen, usch, och de är bara början på det onda, och det goda då iof.
Man får väl helt enkelt försöka tänka att all smärta är verkligen värt  och att det bara är att hålla ut.

var på sjukhuset med Sara igår, Vi tog en fika medans vi väntade på att hon skulle in och där brevid oss  satt en mamma med sitt nyfödda lilla barn, Jätte pytte liten ju, Fick bara tanken, " Hur ska man klara av att ta hand om en sån liten krabat" Helt underbara små liv, och Alicia såg inte alls ut som en liten bebis längre brevid den där lilla snutten :)

Idag har ja vart på tuna park med Johanna , köpte lite baby kläder,en filt och en jätte söt overall till lillen, och så blev det en parfym,och en väska till mig .

sedan åkte vi ner på stan och käka pasta, vet inte vad stället heter men gott är det , jag åt där ifrån igår också så nu får det inte bli på ett tag då kommer man väl tröttna på det.
Sen gick vi ner och träffa mamma , johanna åkte och jobba strax där efter så mamma och jag tog en vandring på  stan, hon skulle ha julklappar men kom inte hem med något alls.
Själv tror jag att jag är klar med alla julklappar nu , jätte skönt, ska kolla igenom alla igen så att man verkligen har allt man ska .

På stan. . .

Idag åkte vi ner på stan och hittade lite julklappar och presenter, Julkapp blev det två stycken till Linnea, sen Present till Freddes mormor och till hans bror Alex, nu har vi bara ett par julklappar kvar som vi ska försöka hitta imorgon.
Vi åkte till Tuna park och åt på Max nu igen, sen in på tuna nån timme, skönt att inte bara sitta hemma, de som var mindre kul var att gå hem från tuna park, Så jäkla kallt och mörkt.

Mor , Far och syster min kom hem till oss idag och hälsa på, vi käka pizza och snacka skit .
fick höra lite om mammas förlossningar och så :) Alltid kul..  Får hoppas att ja också går över tiden eller att de blir på samma dag som de är beräknat.

Usch , nu ska jag lägga mig en stund framför tv:n sen ska jag nog gå och sova. helt slut nu.

...

Ja, hos tandläkaren gick det väl sådär, De kunde inte göra speciellt mycket med tanke på att jag vägra ta dessa kort de tar, Pga, strålningen . Så jag skulle komma tillbaka sen när lillen var ute , nångång i februari /Mars skulle jag ringa de och gå och ta de korten så att de kan se vilken prisgrupp jag tillhör om jag nu ville ha detta avtal. får se var man hamnar ,hoppas på de lägsta med de vet ja inte om jag kommer göra nu längre. Tandläkaren kollade mitt tandkött och sådär och allt de var jätte bra, han sa att jag skulle fortsätta som jag gjort och inte sluta med tandtråd.  glad att jag slapp betala denna gång iallfall.

Haha, Jag och Fredde gick till kiosken för att köpa lite godis, Det blev ju dessvärre lite mer än lite, med tanke på att de inte tar kort där så var ja rädd för att de ända kontanter vi hade var 50 kr och vi brukar kunna köpa för mer än de så tänkte att de inte skulle räcka, men Vi hade riktigt tur där, De har ju att om man köper för exakt 1kg så får man det gratis, och då måste det vara på pricken, Haha, och vi lyckades tydligen med det, så han sa bara grattis till påsen så fick vi den:)

Nu ska ja ta och försöka få Fredde att stänga igen datorn , så man kan ha lite kramkalas framför tv för en gångs skull utan att vi sitter framför varsin dator som det ofta kan bli :P

MIN Underbara <3

 
 . Fredde .
Vad skulle jag göra utan dig, Du betyder allt för mig !
Älskar dig Sååå mycket
Idag , Imorgon , För EVIGT



Tvätt. . .

Der känns som om jag har tvättat hela dagen men det har jag ju inte, tvätta fram till kl 12 då åkte jag och käka med pappa på tuna park, trevligt , fick man träffa min lilla älskling där samtidigt också:)
sen när jag var tillbaka klockan ett så var det bara att springa ner med ännu mer tvätt, sen fick det bli en maskin uppe i lägenheten också för att det var så mycket tvätt den här gången, som de iof brukar bli innan vi tvättar, men nu kanske det blir lite ändring på det när man har tvättmaskin inne i lägenheten hoppas jag.
sen kom Linnea förbi och vi tog oss ner på stan , kollade massa jul prylar, jätte mysig liten vandring på stan :) tyvärr så hitta jag inga julklappar som ja skulle ha gjort men fick med mig några små tomtenissar som ja var tvungen att köpa för att de var så söta.

Mm, när man kom hem från stan och kylan så blev det att hoppa i badet, där låg jag tills vattnet blev kallt ,såå skönt att bara ligga och tänka utan ett ljud omkring sig .
Sen kom älsklingen hem och då blev de lite kvällsmat, toast ,frukt, mjölk och varma koppen :P

Får se vad de säger imorgon då hos tandläkaren, usch, inte vart där på väldigt länge så ska bli kul att se alla hål man fått, eller vad som nu har hänt.
Är van att allt ser bra ut och så men nu vet man ju inte efter såhär lång tid med så mycket snacks. haha


Torsdag


Efter min promenad från tuna park så skulle jag ju hem till sara men så blev det inte, skulle vila en halv timme så ställde alarm på 15.00, när klockan ringde så satte jag mig upp för att jag skulle vakna till lite men måste somnat om  ganska snabbt ändå. vakna vid 16.15 har jag för mig att klockan var. Då blev det att äta sen bakade jag lite idag också, idag blev det de där jätte goda muffins som jag och Johanna gjorde för nån dag sen, var tvungen att ha fler för att de var så goda, sen gjorde jag en sockerkaka också, men den gjorde jag mer för att jag hade ägg som skulle gå ut nu.

Åhh  vad härligt det är att gå hemma igentligen, Inga tider att passa längre, Men Linnea ringde idag och ville ha mig tillbaka till jobbet :) så gulligt, Saknar ju att stå och skratta med henne hela dagarna iof,nu blir det inte att man träffas alls lika mycket, Men det får vi ändra på :) Imorgon så ska vi iallafall ses,  kanske blir en sväng på stan för att hitta de sista julklapparna.

Nu ska jag gå och sova, Måste ha ork till att tvätta och dona imorgon ,sen en fika med sara skulle vara trevligt innan hon åker bort till Ullared över helgen. Byeee<3

Drömmar

Hade världens finaste dröm inatt,Vi fick vår lille pojke:) och allt var helt underbart, men det var på sommaren och vi bodde inte där vi bor nu,Bodde i en villa nånstans. så antar att det inte var en sann dröm som kommer slå in ,haha, men kanske tills nästa lille skrutt ska komma, får väl se, kul när man drömmer så fina drömmar och är så glad när man vaknar men ändå besviken att det inte var sant..

Shiit va mycket snö det är ute nu, igår var det inget alls ju,usch, man fryser bara man kollar ut genom fönstret.Och jag som skulle gå till tuna park och äta med älsklingen idag , får se hur det blir med den saken, har ju ingen varm jacka att ha heller, den kommer jag inte i längre,så får gå med min tunna vind/regn säkra jacka som verkligen är iskall och tajt den också nu för tiden, så kan inte ta på mig många tröjor under heller. Jaa vad ska man göra, tänker inte gå och köpa en ny vinterjacka för en kort tid bara, jag får väl kolla runt om jag kan låna en av någon eller nått.

Nu ska jag hoppa in i duschen sen äta lite frukost.

Dagarna går. . .


Var  ju på jobbet och hälsa på tidigare idag,  Kom tyvärr lite senare än vad ja planerat så blev inte äta med Linnea men det var trevligt att träffa er där borta stackare som måste stå där i värmen och jobba.. Usch va varmt det var idag, eller så var det bara jag som är lite över känslig ..
Sen kom Sara förbi idag igen med Alicia, alltid lika trevligt,Kanske blir att ses  imorrn igen :)
Tänkte försöka gå en promenad till tuna park så att ja får röra mig lite och där ska jag då isåfall passa på att äta med älsklingen också.  Senare idag kom också Frida och Honka förbi på en fika, Och Frida hade med sig jätte bulle som vi åt, fast att jag hade bakat massor som ja kunde ha bjudit på, men de hade jag visst inte tänkt på att säga till henne. ah med de gick åt den bullen också. Så trevligt att träffa er två idag, var länge sen, Hoppas på att ni har tid snart igen :)

Lillen livar runt i magen idag också, Så mysigt så, men han lär sig aldrig att han inte ska trycka sådär hårt på revbenen;) stackarn har väl inte mycket plats längre, Men nu är det inte långt kvar tills han är ute i stora världen :)

Godmorgon. . .

skönt att komma upp lite tidigare idag, Vakna runt 8.00,sen slumra jag till lite och så vakna ja igen då fredde fråga om jag ville äta frukost med honom, och de ville ja såklart så gick upp vid halv 9 imorse. Tänkte om ja kanske skulle gå till jobbet och hämta lite skit i skåpet idag, orkade inte ta nått med mig hem eller städa ur nått när jag slutade, känns som om jag kan göra de nu när jag ändå inte ska ha nått för mig fören Frida ringer :) Det skulle inte bli fören efter 11 nångång, så ringde Linnea och kollade vad det fanns för mat i resturangen att välja på idag,men tråkigt nog så visste hon inte de ännu, skulle vara trevligt att få äta lunch med henne idag tänkte jag..
så kanske man hinner sova lite middag innan ja ska träffa Frida också,fast det kanske blir lite tajt med tiden där då, det visar sig.
 
sitter här och kollar barnförsäkringar, svårt att veta vilken som är bäst, har ju två stycken men de gäller bara tills barnet är 6månader så måste ju ha en annan som är till barnet är iallafall 18 år . man får väl sitta och läsa runt på lite olika.
Nu ska jag gå och borsta tänder och lite så sen lägga mig o kolla på tv en stund.


....

Nehe, han kände inte att de va bondkakor, fick ge honom lite ledtrådar, Och johanna ! vi skulle inte ha hoppat över nötterna som ja trodde att han inte ville ha för de ville han visst, haha,Han sa att vi glömt de , jaja, men vi lyckades ju ganska bra iallafall, För att vara första gången så var de ju toppen bra tycker jag.
Mm, han kom hem och vi laga tacos sen har ja bara mumsat kakor o bullar, och dessa jätte goda muffins :)
Lillen verkar ha nått slags dans kalas där inne, han är igång hela tiden, jätte kul:) då kanske han sover när jag ska gå och sova som jag snart ska göra. Ikväll måste det bli innan 00.00 iallafall..Åhh idag fick jag den söta Bodyn,gulliga napparna,mössan och napphållaren äntligen, Så fina grejer från lundmyr, lillen kommer att bli världens sötaste lilla bebis när han ska få på sig lite kläder, men de kommer han ju såklart vara iallafall med sånna snygga föräldrar som mig och Fredde ;)  Nu ska ja väl börja göra mig klar för sängen så man kan gå upp lite tidigare imorgon  ..Natti natti !


Baka ...

Oj Oj vilken dag , haft jätte mysigt , jag och Johanna har bakat idag,det blev bondkakor,drömmar och chokladmuffins, och allt blev såklart jätte gott, vi lyckades väldigt bra med våra bondkakor även fast det var första gången vi båda tog på oss de uppdraget, haha, och MIN Älskling som tycker om de där kakorna jätte mycket,ska bli kul att se vad han säger, men tänker inte säga att de är bondkakor de ska han isåfall få säga själv, Kul att se om han känner vad de är för några,han Älskar ju sin mormors bondkakor så får se vad han tycker om våra..
men jag tror att han kommer gilla de också, våra drömmar blev också jätte goda, och det var mer johannas förtjänst:) Hon som gjorde jobbet med de kakorna..
så plockade vi upp alla lillens kläder ur kartong och plastpåsar för att lägga de i byrån, Måste ändå tvätta allt sen men känns skönt att få bort alla kartonger från lägenheten äntligen, har en del kvar som ja nyss höll på att plocka och kika i.
men nu fick de bli en paus i jobbet för att ta två toast med makgrill och ett äpple, Får äta nått bättre sen när Fredde kommer hem från jobbet, så tråkigt att laga mat till sig själv bara.

Frida fråga om vi skulle ses imorgon , Absolut att vi ska, det var länge sen nu.Saknar dig tjejen.
får se vad vi hittar på då,kanske en fika eller så som vanligt :)
sen skulle jag ju försöka ta mig ork att gå till jobbet och plocka ur allt i mitt skåp, eller iallafall en del kläder och så, man vet ju inte om man kommer komma tillbaka till de där stället, Njaa, men skönt att få hem lite mjukisar som ja gått omkring i på jobbet förut,nu skulle de va skönt att ha fler att välja på här hemma.

Ahhh !!!  såg precis att det bara är 36 dagar kvar till det beräknade förlossnings datumet, shit vad tiden går fort. snart är lillen här hos oss, helt underbart,hur kommer de kännas sen? Måste kännas jätte konstigt att det är helt tomt,tyst och stilla i magen, men ändå helt underbart för att då har man ju den lille på utsidan vid sin sida istället :)
Åhh, Man kommer nog sakna att vara gravid också, dessa mysiga stunder då man bara ligger och tittar och känner hur den lille rör sig i magen,ser hur magen bucklar sig och åker från sida tillsida, Jätte mysigt, sen alla dessa hårda sparkar och trycket mot revbenen kommer kanske vara ganska skönt att slippa, men förstår den lille att de är trångt där inne så de har väl inte speciellt mycket plats alls att röra sig på.
idag har det gått 34 veckor och 6 dagar, så imorgon går ja redan in i v,36. Tiden går så fort, Måste passa på att njuta av detta livet nu för sedan kommer man aldrig att vara ensam och det kommer antagliegn aldrig bli som det har vart. Känns faktiskt jätte bra ändå, tror inte att nått kommer bli sämre alls, bara destå bättre<3
åhh, vi längtar sååå mycket efter dig <3


Nu ska jag äta klart här sen ska jag ta och plocka lite till i lillens rum.


                                                                                                                                                                              Fredrik<3 <3 <3


Bullkalas

Åhh,vilken härlig dag ändå, har bara vart hemma o myst hela dagen, gick upp vid 11.00 och åt frukost, sen plocka vi bara lite och så sedan var de dags för att laga mat igen vid kl,14.00, Då titta Sara förbi med lilla Alicia,så trevligt så.
Vi snacka lite skit medans vi lagade mat, Blev potatismos och fiskpinnar, Jätte gott .)
Sen gick jag och Fredde till ica och handlade lite för att jag fick för mig att jag skulle baka bullar.
han bara börja lite med degen så knacka det på dörren ,och där kom P :) Trevligt de, vi fixa klart degen sen åkte vi och hyrde film och köpte kebab pizza som jag blev jätte sugen på idag när jag kom hem från ica.
Kollade på film och moffa massa chips,dip,jordnötsringar och nygräddade bullar.
Nu ska jag strax gå och sova vill inte sova bort halva dagen imorrn också för då ska jag ju umgås med johanna,Tänkte höra med henne om hon vill ha lite bakmys, har massa ägg som jag måste få bort innan de blir gamla sen är det ju riktigt trevligt att baka lite.
Natti natti !!

RSS 2.0